John behoort sinds 2008 tot de directie van Wielemaker BV en is, samen met Ronald en Jasper, trotse eigenaar van het bedrijf. ‘’In december 2022 was het al weer 33 jaar geleden dat ik in dienst kwam bij Wielemaker”, vertelt John. Hij begon als planner voor de containerroutes, toen nog op de oude locatie in Koudekerke. Later verhuisden we met het bedrijf naar Middelburg, waar we nu nog steeds gevestigd zijn en werd John de vaste planner voor het afval.

Vandaag de dag houdt John zich vooral bezig met de aansturing van collega’s op de planning- en verkoopafdeling. Hierbij houdt John niet alleen oog voor de werkzaamheden op korte termijn, maar zorgt hij tevens voor toekomstig werk, geschikt materieel en mensen om dit werk uit te voeren.

Lopend over het terrein worden werkzaamheden, afvalstromen en rondrijdende vrachtwagens enthousiast toegelicht. Een mooie gelegenheid om John te vragen wat hij het leukst vindt in zijn werk en hoe hij de toekomst ziet. Hij antwoordt vooral plezier te halen uit het bezoeken van klanten en het regelen van ons werk. Als het om de toekomst gaat is John ambitieus. Hij gelooft erin dat het bedrijf de komende jaren door zal blijven groeien, met steeds meer inzet van duurzame (transport)oplossingen. ‘’We hebben recent onze eerste volledig elektrische vuilniswagen besteld en dit zullen er in de toekomst vast meer worden. Daarnaast verwacht ik ook dat containerwagens en andere voertuigen op den duur elektrisch aangedreven zullen zijn.”