We streven naar kwaliteit in alles wat we doen. Dat geldt voor onze dienstverlening naar klanten, het werken volgens wet- en regelgeving, de inzet van kwalitatief hoogwaardig materieel én een goede werkgever zijn voor onze mensen. Vivianne is, in haar rol van KAM-coördinator (Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu), een belangrijke schakel hierin. Zij houdt onder andere de ISO-certificeringen bij en ziet toe op naleving van de gestelde normen.

“Regels zijn er om nageleefd te worden en bewustzijn van het waarom van de regels is heel belangrijk, maar iedereen moet wel gewoon zijn werk kunnen doen,” zo stelt Vivianne. Met deze praktische instelling is zij een sparringpartner voor het management en een vraagbaak voor haar collega’s. Het helpt hierbij enorm dat Vivianne zelf als vrachtwagenchauffeur door heel Europa heeft gereden. Sterker nog, zij komt uit een echte chauffeursfamilie en is dus geen vreemde met betrekking tot de werkzaamheden van haar huidige collega’s bij Wielemaker. “Dat praat een stuk makkelijker vanuit een gezamenlijke interesse en zorgt voor begrip.”

 

Regelmatig loopt Vivianne een rondje op het bedrijf voor een werkplekinspectie. Ze signaleert dan eventuele verbeterpunten, stemt dit af met de directie en gaat hierover in gesprek. Dat betekent dat ze ook zo af en toe weer eens in de cabine stapt en een rondje met een chauffeur meerijdt. Leuk om te doen, maar vooral ook waardevol. Want juist de input van de werkvloer is van belang om te kijken op welke manier we zaken kunnen aanscherpen.

 

De werkzaamheden van Vivianne bestaan verder onder andere uit het ondersteunen in vergunningstrajecten, toezien op de BHV organisatie en het bijhouden van de benodigde opleidingen van de collega’s. De veranderingen die hierin plaats vinden door de ontwikkeling van de organisatie en bijvoorbeeld de inzet van elektrische voertuigen ziet Vivianne als erg interessant. Met plezier verdiept zij zich ook weer in deze materie en helpt ons om bij de les te blijven.